הנקה ומנשא

ילדת במזל טוב, ואת גם מניקה בהצלחה. נהדר. אולי חשבת שיהיה יותר קל, שתינוקות יונקים וישנים. את ודאי מכירה את המצב הזה שאת מניקה את תינוקך, הוא סיים ונרדם לך על השד. נדמה לך שהוא ישן שינה עמוקה ואת רוצה להניח אותו במיטה או בעגלה ולהתפנות לעסוק בענייניך, לאכול, להתרחץ, אולי לנוח… לפחות עד ההנקה הבאה. אבל  ברגע שהזזת אותו מהשד או מיד אחרי שהנחת אותו במיטה או בעגלה הוא מתעורר…בקושי הספקת לחמם משהו קטן לאכול ושוב בכי.  את ניגשת אליו,  את שוב מניקה, הוא שוב נרדם, את מניחה אותו ורצה לסיים לאכול. אבל הוא שוב מתעורר… זה לא שתינוקך “מפונק”. בראשית חייו מנגנון השינה שלו מבוסס על מחזורי שינה קלה יחסית ולכן כשאת מזיזה אותו מהשד אחרי שנרדם הוא מתעורר בקלות יחסית ושם לב שהוא בעצם כבר לא עלייך, שאת לא שם. לפעמים מתאים לך להשאיר אותו עלייך אחרי הנקה ולהניח לו לישון, אבל מטבע הדברים לפעמים את צריכה ורוצה לחזור לעיסוקייך. מה עושים?
מנשא. כך התינוק יהיה צמוד אלייך, יהיה רגוע מהמגע הרציף עם גופך, יוכל לעסוק בענייניו כלומר לישון ולינוק בעיקר ואת תוכלי לעסוק בענייניך. ואם גם את רוצה לנמנם היכנסי איתו יחד למיטה שלך, הורידי בעדינות את המנשא (או לא) ולכו לנוח יחד (מומלץ לקרוא את הנחיות הבטיחות ללינה משותפת), התינוק יישן טוב יותר כי הוא ירגיש שהוא לא לבד פתאום ואת כמובן תישני טוב כי תינוקך ישן טוב.
אימהות לתינוקות שזקוקים למגע כל הזמן מספרות שהמנשא סייע להן במיוחד. מנשא  מומלץ גם לאבות שיש להם פחות הזדמנויות מהאם המניקה להיות במגע גופני עם תינוקותיהם.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments