מיתוסים ודעות קדומות רבים מספור נקשרו בהנקה. חלקם לא מדויקים וחלקם אף סותרים את המציאות. אחד האתגרים העיקריים בדרך להצלחה בהנקה אינו מחסור בחלב -מהחששות הנפוצים של אימהות, על אף שמדובר במצב נדיר- אלא מחסור בידע מהימן על ההנקה על היבטיה השונים. אז כן, חשוב לנו שתדעי את העובדות על מנגנון ייצור החלב, כמויות החלב, ההתנהגות האופיינית של התינוק היונק, צרכיו ועוד. כך תוכלי לדעת מתי הכול כשורה, ולהבדיל – מתי מומלץ לפנות לקבלת עזרה. הסביבה הקרובה שלך תדע אף היא יותר על הנקה ויהיו לה הכלים לתמוך בך ובתינוקך היונק. זו זכותכם.
תכשירים צמחיים להגברת כמויות החלב (גלקטוגוגים)
צמחים רבים נמצאים בשימוש לאורך ההיסטוריה להגברת כמויות החלב. רובם לא נחקרו מבחינה מדעית, אך השימוש הרווח מצביע על כך שהם עשויים להיות יעילים.
No Responses קראי עוד >>צריכת אלכוהול בהנקה
ההנחיות לצריכת אלכוהול בהיריון ובהנקה שונות. אמנם לא כל ההשפעות הביולוגיות שיש לאלכוהול על האם המניקה והתינוק היונק ידועות לנו, אולם ידוע שגורמים מספר משפיעים על ריכוז האלכוהול בדם ביניהם משקל, רקמות שומן, תוכן הקיבה, מהירות צריכת האלכוהול וכמותו.
No Responses קראי עוד >>סרבנות בקבוקים
אימהות רבות נתקלות בקושי ובסירוב מצד התינוק/ת שלהן לאכול מבקבוק. בין אם הבקבוק מכיל חלב שאוב או תמ"ל, אם החלב חם או קר, אם את זו שמאכילה בבקבוק או מישהו אחר... התינוק פשוט מסרב לשתף פעולה עם הבקבוק!
No Responses קראי עוד >>כמויות חלב בהאכלה בבקבוק
אימהות שנאלצות בשלב כזה או אחר להיפרד מתינוקן ורוצות להמשיך להניק או לספק לתינוקן חלב אם יזינו את תינוקן בחלב שאוב. הצורך עולה מסיבות שונות בעיקר בשל חזרה לעבודה בשלב שעדיין רוב מזונו של התינוק מבוסס על חלב אם.
No Responses קראי עוד >>השימוש במוצץ
אחת השאלות הנפוצות של אימהות היא על תדירות השימוש במוצץ. מתברר ששימוש באביזר שנחשב חובה בכל בית עם תינוק הוא שאלה של נקודת מבט. התינוק הוא זה שמוצץ את המוצץ אבל הוא לא "לוקח" את המוצץ. המוצץ משמש למעשה אותנו.
No Responses קראי עוד >>כמויות החלב בשאיבה ובהנקה
"התינוק שלי עולה יפה במשקל, אז למה אני לא מצליחה לשאוב כמות מספקת?" שאלה זו מטרידה אימהות רבות שההנקה עלתה אצלן על דרך המלך. הן נהנות יחד עם תינוקותיהן משפע של חלב בהנקה ושואבות כדי שמישהו אחר ייתן בקבוק מדי פעם, או בשל הצורך לחזור ללימודים או לעבודה.
No Responses קראי עוד >>על הנקה וצום
הנקה יכולה להתקיים בתנאים גופניים וסביבתיים מורכבים ובדרך כלל אם יכולה לספק את הצרכים של תינוקה גם במצבי מחסור תזונתי. עם זאת בתקופת ההנקה גופה של האם זקוק לתוספת של כ-500 קלוריות על הצריכה הרגילה ולכן רצוי לא לבצע צומות יזומים, דיאטות חריפות או תוכניות ניקוי רעלים.
No Responses קראי עוד >>